scan012

María Rosa Puigvert: Una creadora excepcional

La creadora del Mètode *Lenoarmi, María Rosa Puigvert, va néixer en 1938 a Sant Cebrià de Vallalta (Barcelona). Era la menor de sis germans i va mostrar des de petita una enorme vivacitat i un gran esperit d’observació. Va trobar l’impuls de vida per a anar cap a l’alegria.

Als 14 anys, a conseqüència d’una caiguda, es va lesionar greument la columna vertebral. Aquest succés i la seva personalitat van determinar el seu interès en l’estudi del “moviment físic adequat” per a aconseguir compensar els trastorns de l’esquena. Davant l’oposició familiar al seu desig d’estudiar medicina, es va apuntar com a voluntària en un centre hospitalari traumatològic a París, on va viure un any com a interna. Anteriorment ja havia obert el seu primer gimnàs a Sant Pol de Mar (1962).

Ella no descurava la seva salut i amb l’acte tractament a través d’una persistent disciplina, va aconseguir compensar la seva lesió. A la seva volta de París, María Rosa es va traslladar a Barcelona, on va treballar com a professora de gimnàstica correctiva en diverses institucions terapèutiques.

En 1965 contreu matrimoni amb Jordi *Suriol, que procedeix de la gimnàstica esportiva olímpica. Tots dos coincideixen a rebutjar els efectes negatius de la gimnàstica practicada sense metodologia. Coincideixen també a considerar que l’exercici físic ha de portar a una perfecta salut, entesa com un equilibri harmònic entre la ment i el cos. María Rosa comença a desenvolupar una metodologia.

ATLAS DE GIMNASIA

ATLAS DE GIMNASIA

En 1967 escriu Atles de Gimnàstica, del qual s’imprimeixen 20 edicions. En l’obra, María Rosa exposa la seva concepció del que ha de ser l’exercici físic i insisteix en les seves idees respecte a la necessitat de seguir una disciplina regular. En el mateix any va inaugurar al costat de la seva germana, Carmen Puigvert, l’Institut *Nefertiti a Barcelona.

"ESCOLA D'EDUCACIÓ FÍSICA INTEGRAL" Concepte nou

En 1971 fongui l’Escola d’Educació Física María Rosa Puigvert al carrer Doctor *Roux. La nova instal·lació li va permetre posar en pràctica el concepte d’Educació Integral del Moviment Físic en Aigua i Terra.

Innovació constant: " BEBÈS A L'AIGUA ! "

Amb la innovació de «Bebès a l’aigua», pionera a Espanya, realitza una gran aportació a l’educació integral. Paral·lelament continua ampliant la seva formació en diferents disciplines i coneixements, entre els quals destaquen la macrobiòtica, la medicina natural i la *naturopatía, entre altres matèries. En 1982, els coneixements, la sòlida formació i la dilatada experiència de María Rosa es consoliden.

*METODO *LENOARMI: Educació Física Integral

Crea el MÈTODE *LENOARMI, un sistema que sintetitza un concepte de vida i constitueix una pedagògica forma d’expressió corporal basada en la interpretació del moviment natural. María Rosa va continuar treballant intensament en *Lenoarmi, dissenyant 200 programes i un gran nombre de cursos que en l’actualitat es practiquen en el Centre *Lenoarmi. María Rosa va dedicar la seva vida a una causa vocacional i es va anar contenta i satisfeta per deixar un mètode nou i un món una mica millor del que ella va trobar. Llei natural en Ordre i Harmonia.

Specialiste_Autres Specialistes

NOEMI SURIOL PUIGVERT

Una vegada finalitzats els seus estudis de Fisioteràpia *Neuro *Pediatrica,(Universitat de *Trier)  i després de diversos anys d’experiència  professional  a Alemanya, Noemí *Suriol, filla de Mª Rosa,  és qui des de llavors continua dirigint l’Escola, com a directora tècnica, fent un treball d’innovació en tots els programes i de formació a professionals.

LLIBRE " BEBÈS A L'AIGUA !"

Va publicar el llibre «Bebès a l’aigua» amb Editorial Tibidabo al maig de 2002, amb el llançament de 4 edicions. El llibre  ha estat actualitzat en el 2013 amb Editorial Cuca de llum del grup Planeta.

La seva publicació nova a Espanya per la seva temàtica i el seu enfocament educatiu causo un gran impacte. El seu gran i pionera aportació és l’enfocament educatiu integral de l’activitat aquàtica com un mitjà de vinculació del bebè amb els seus pares, i mitjà per al desenvolupament físic, emocional i psicològic de l’evolució del bebè. Un llibre dirigit als pares i al gran públic perquè puguin tenir una pràctica directa

PISCOLOGIA INFANTIL

PSICOLOGÍA INFANTIL: Casos prácticos del Método Lenoarmi

A l’octubre del 2002 va escriure, juntament amb Mª Luisa *Ferrerós, el llibre «Psicologia Infantil fins als 5 anys», basat en el mètode *Lenoarmi. És un llibre dirigit a mestres, pedagogs, psicòlegs.

Ofereix eines molt concretes per a utilitzar el moviment i el cos per a fer costat a les teràpies tant físiques com psicològiques.

vivir con el cuerpo

VIVIR CON EL CUERPO

En el 2003 va publicar l’actualització del «Atles de Gimnàstica» amb el títol «Viure amb el cos és salut per al benestar»,  amb Edicions Tibidabo.

L’enfocament i metodologia pròpia d’utilitzar el moviment del cos com un medi natural per a retrobar el benestar de la persona en general i el treball dels bebès en l’aigua, la converteixen en un referent a nivell mundial

C:\Users\carles.Port-Carles\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\noemi-suriol-lacontra-e1454672740740.jpg

Repercussió social

La repercussió social de la proposta de la Metodologia *Lenoarmi es reflecteix en el rebombori i polèmica que es genero. Una mostra és l’entrevista en «La Contra» del *periodico de difusió nacional «La Vanguardia»

Així mateix en uns altres *periódiocos nacionals, es reflecteix la importància de *Metodo *Lenoarmi;  «EL MUNDO», «EL *PAIS» etc.

Noemi *Suriol és col·laboradora habitual com a experta en publicacions com «La meva Beu i jo», «Ser Pares» etc-

En l’actualitat les propostes de *Metodo *Lenormi «inspiren» a diferents centres en diversos *paises