IMG_4306

noemi suriol puigvert

Nascuda a Barcelona al 1966, és Directora de “*Lenoarmi” centre localitzat a Barcelona que des de fa més de 40 anys lidera l’activitat aquàtica educativa per a bebès i nens entre moltes altres activitats innovadores pel desenvolupament del bebè.

     Noemí *Suriol va estudiar Fisioteràpia especialitzant-se en *Neuro-Pediatria Infantil en la Universitat de *Trier (Alemanya) i va treballar aquesta especialitat en diversos hospitals i centres alemanys. Posteriorment va tornar a Barcelona per a dirigir el centre “*Lenoarmi” amb els seus programes orientats a enriquir el desenvolupament psicomotriu de nens i adults. Treballa aquests programes en el mitjà de l’aigua i en el mitjà del terra.

     En tornar dels seus estudis a Alemanya es va posar al capdavant de *Lenoarmi desenvolupant aquesta metodologia pròpia i ser pioners a l’estat espanyol i a tot el món d’activitats aquàtiques i activitats en terra amb una pedagogia amb la qual actualment ja està dissenyant la seva internacionalització per a fer front a les múltiples peticions d’estendre aquest mètode en diferents països. De fet hi ha centres oberts amb la metodologia “*Lenoarmi” a Alemanya i al Brasil. Aquest prestigi, també, fa que tingui sol·licituds de formació a Suïssa, Holanda, el Brasil i la Xina.

     En aquests més de 40 anys d’activitat a Barcelona, *Lenoarmi ha desenvolupat i implantat un sistema educatiu i de psicomotricitat propi dirigit sobretot als nens i mares, amb especialització en els nounats. La seva labor en el camp de la fisioteràpia *neuropediàtrica adaptada a l’exercici en el mitjà aquàtic li han valgut diferents reconeixements, especialment dels més de 10.000 alumnes que han après a desenvolupar-se i saber nedar en el mitjà aquàtic a través de les seves tècniques, d’altra banda reconegudes pels millors especialistes de la ciutat. Més de 1.000 alumnes passen mensualment per les instal·lacions familiars del carrer Dr *Roux de Barcelona on des de 1972 es desenvolupen sessions d’Escola de Pares i Mares.

     Noemí *Suriol va escriure el llibre “Bebès a l’aigua” publicat en 2000 per l’Editorial Tibidabo Edicions, que ha fet diverses edicions en paper. S’ha tornat a publicar en paper i en @e-*book en castellà i en *catalàn per Editorial *Luciernaga (Grupo Planeta) en 2013 amb el *motivode la celebració dels “Mundials de Natació BCN 2013” a Barcelona, esdeveniment en el qual *Lenoarmi va col·laborar d’una manera activa.

     *Asímismo és col·laboradora habitual de postgraus en diferents facultats : *INEFC, Universitat Ramon Llull, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Escoles *Gimbernat,…

En l’actualitat, Noemi *Suriol té moltes demandes d’assessorament de tot el món on li sol·liciten la seva presència per a donar xerrades i explicar el mètode, i els requisits tècnics de les instal·lacions, específicament dissenyades per a bebès. Destaquem la participació per a li TV pública de Corea del Sud, i des de centres de formació a la Xina. Així mateix des de Mèxic, Xile i Colòmbia rep sol·licituds d’assessorament.