Llei Natural en Ordre i Harmonia

Principi bàsic del qual es desprèn el nom del mètode: *LENOARMI. La Llei Natural en Ordre i Harmonia connecta de manera directa cos, ment i cor i cerca l’ordre entre els tres pilars que formen a l’ésser humà.

Combinar dinàmica i relaxació amb pensament positiu ajuda a les persones a canviar el seu punt de vista sobre la realitat que viuen. Aprofundeix a l’interior de cadascun i facilita l’autoconeixement.

*Lenoarmi es basa en una metodologia pròpia i única, basada en una filosofia de vida: la salut no és només l’absència de malaltia sinó també consisteix a trobar un “equilibri harmònic entre la ment i el cos“. El seu mètode es recolza en quatre pilars bàsics: la respiració, la relaxació, el moviment i el pensament positiu.

Aquests principis són els que regeixen totes les propostes d’activitats,  cursos i tractaments que ofereix *Lenoarmi.

N’hi ha per a totes les edats  i aborden el costat físic, emocional i mental l’individu. 

Hi ha activitats per a embarassades i postpart, bebès, nens, joves, adults i sèniors. Amb activitats de terra, d’aigua, artístiques, dansa, *capoeira o patinatge artístic, entre molts altres, tots tenen alguna cosa a fer aquí

Els quatre pilars bàsics de *Lenoarmi

Respiració

  • Respiración. Básica en cualquier ejercicio de relajación. El control respiratorio favorece el flujo sanguíneo y ayuda en situaciones de estrés, consiguiendo disminuir los niveles de ansiedad. La respiración es natural, es involuntaria, pero también puede ser modificada y educada para ayudarnos.

Relaxació

  • Relaxació. Aconseguir estats de relaxació mitjançant activitats específiques és més que un regal per a tota la família. L’autoregulació  emocional  és un luxe a l’abast de tots, sempre que s’eduqui en relaxació.

Moviment

  • Moviment. Som cos i ànima. El cos pot modificar els nostres pensaments i les nostres emocions. Conèixer les necessitats del nostre cos i posar aquest al servei de la nostra cerca de l’harmonia.

Pensar en Positiu

  • Pensament positiu. No significa no poder esfondrar-se. Significa potenciar aquelles capacitats que ens ajuden a solucionar problemes, a filtrar aquella informació que no ens ajuda i rebutjar-la. Pensament positiu és una forma de vida.

En *Lenoarmi s’adapta l’entrenament a la naturalesa de cada persona. Es basa en moviments fluids, continuats, no tallants i sempre coordinats amb la respiració.

Aquests exercicis poden complementar-se amb sessions en l’aigua, un mitjà que facilita el moviment, té un efecte relaxant, tonifica els músculs i elimina el risc de mal en les articulacions.

*Lenoarmi és una forma més d’entrenar, encara que d’una manera global al no separar el cos de la ment.

Encara que persegueix objectius similars als d’algunes disciplines basades en la filosofia oriental, *Lenoarmi està pensat per a ments occidentals. 

En la gimnàstica tradicional o en l’aeròbic es realitzen moviments estereotipats i no es tenen en compte les capacitats i limitacions de cada persona, la qual cosa fa que amb freqüència la gent es desanimi o bé es plantegi l’objectiu de picar-se i treballi el seu cos independentment de la seva pròpia identitat.

A qui va dirigit el Mètode *Lenoarmi

Una dels avantatges d’aquest mètode és que s’adapta perfectament a tota la família. En tenir com a principi la utilització del moviment de la persona, els diferents exercicis estan dissenyats tenint en compte les característiques de cadascun.

Així pots trobar activitats específiques per a bebès, nens, adults i persones majors. A més, també és recomanable per a dones embarassades, o aquelles que estan vivint l’etapa del postpart.

El mètode *Lenoarmi, a més, va ser pioner a acostar als bebès a les activitats aquàtiques.

Des d’aquest mètode promouen que els bebès nounats se submergeixin i gaudeixin en l’aigua.

Per a dones embarassades o en període de postpart;  es realitzen tallers, teràpies i cursos enfocats a promoure el benestar de la dona. Mitjançant activitats aquàtiques i terrestres, es busca la intervenció integral que asseguri l’equilibri que tant necessiten les dones en aquestes situacions.

També se’ls ensenya als pares sobre aquest mètode. En conèixer com són els teus fills i com ets tu tindràs la garantia que podràs afrontar les situacions quotidianes i aconseguir conservar l’equilibri personal i familiar.

En definitiva, el mètode *Lenoarmi, la llei natural en ordre i harmonia, és una manera de vida.

 Aprendre i ensenyar a harmonitzar, a equilibrar i gestionar pot ser el millor regal per a tots.